Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Maatjesproject

Zou je het leuk vinden om met iemand te praten of samen met iemand leuke dingen te doen maar weet je niet waar, met wie of hoe? Bel eens met het Maatjesproject op 058 – 284 90 20! Wij bieden mensen die psychisch en sociaal kwetsbaar zijn een maatje, organiseren maatjesavonden en (vrijwilligers)bijeenkomsten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wij kijken samen met jou welke stap(pen) jij kunt zetten zodat jij weer onder de mensen kan komen. Een maatje (vrijwilliger) kan bijvoorbeeld samen met jou gesprekken voeren, koffie drinken en spelletjes spelen. Minimaal één keer per twee weken spreken jullie af om activiteiten te doen die jullie leuk vinden.

 

Zo werken wij

Tijdens een kennismakingsgesprek worden jouw interesses, behoeften en voorkeuren opgeschreven. Vervolgens gaan wij naar een geschikt maatje zoeken waar jij aan gekoppeld kan worden. Samen met je maatje, die ook uit dezelfde regio komt, bezoek je leuke plekken. Het maatje krijgt een reiskostenvergoeding (€0,19/km) om naar jou toe te gaan. De eventuele kosten bij de activiteiten die jullie samen ondernemen zijn voor eigen rekening.

Zodra er een koppeling gemaakt is heeft een medewerker van het Maatjesproject na zes weken contact met jullie. Hierin kan je aangeven wat goed gaat en wat je anders zou willen. Eventuele moeilijkheden kun je benoemen en wij gaan samen met jou kijken wat nodig is. Hierna zullen wij één keer per drie maanden met jullie contact opnemen. Als je vragen of opmerkingen hebt, mag je altijd bellen of mailen met ons.

Zodra je gekoppeld bent aan een maatje krijg je anderhalf jaar ondersteuning vanuit het Maatjesproject. Binnen deze anderhalf jaar kun je samen werken aan behoeften zoals bijvoorbeeld het vergroten van sociale en communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. Richting het einde van de anderhalf jaar nemen we weer contact met jullie op om te bespreken hoe het gaat en hoe jullie verder willen. Hierbij kijken we altijd of jullie zelfstandig verder kunnen. Misschien vind je het na verloop van tijd leuk om zelf maatje te worden. Zo kun jij ook iemand ondersteunen om zelfstandig contacten aan te gaan. Hoe leuk is dat!

 

Praktische ondersteuning

Bij het Maatjesproject kun je ook terecht voor praktische ondersteuning. Stel dat je vragen hebt over bijvoorbeeld wonen, mantelzorg, werk of financiën dan gaan wij samen met jou kijken waar je terecht kunt. Door ons netwerk met diverse samenwerkingspartners kom je snel bij de juiste organisatie of instantie uit.

 

Wij zoeken maatjes!

In vele Friese gemeenten zijn wij dringend op zoek naar nieuwe maatjes. Wil jij iets betekenen voor mensen die behoefte hebben aan contact? Zo nu en dan een bezoekje brengen aan iemand en gezellig samen activiteiten doen waar jullie beide blij van worden? Meld je dan aan als maatje! Dit kan telefonisch op 058 – 284 90 20 of per mail via maatjesproject@st-aanzet.nl

Er zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden op kantoor (indien dit niet mogelijk is komt het Maatjesproject graag bij jou thuis), zodat er rekening gehouden kan worden met jouw interesses. Daarna gaan wij op zoek naar de beste match. De reisafstand bedraagt nooit meer dan 30 km enkele reis.

Klik hier voor gerichte oproepjes van mensen die al wat langer wachten op een maatje. Hier kun je ook op reageren via telefoon of mail. Vermeld dan even het nummer van het oproepje.

 

Respijtzorg

Zorg jij met hoge regelmaat voor een familielid of vriend(in) en kun jij ook wel eens een vrije middag gebruiken? Een maatje kan hierin verlichting bieden. Het maatje houdt dan bijvoorbeeld eens per week diegene waar jij voor zorgt gezelschap. Ook kun je zelf een maatje krijgen, zodat je ook zelf aan leuke dingen toe komt en even kan opladen.

 

En verder...

Download hier het declaratieformulier voor de reiskostenvergoeding voor maatjes.

 

Contact

Telefoon: 058 – 284 90 20

Mail: maatjesproject@st-aanzet.nl

Of vul op deze website het contactformulier in.