Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

PC Probaat

PC Probaat is een project van Stichting AanZet waar mensen met een psychische kwetsbaarheid zich inzetten voor mensen met een smalle beurs. Bij PC Probaat kun je voor weinig geld een volledige computerset kopen met Linux of Windows. Wij kunnen tegen een kleine vergoeding ook reparaties uitvoeren. Omdat reparaties en onderdelen specifiek kunnen zijn vragen we je contact met ons op te nemen voor meer informatie over prijzen.

Service

Heb je technische problemen met je computer, of weet je gewoon even niet hoe je de computer moet gebruiken? Geen probleem! Er is een helpdesk aanwezig waar onze vrijwilligers je tegen een kleine vergoeding verder helpen.

Aanleg Computernetwerk

De vrijwilligers van PC Probaat kunnen je ook helpen om een eenvoudig computernetwerk aan te leggen bij je thuis.

Stichting Leergeld

De computer is niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen groeien er mee op. Dat moet ook wel want in ieder beroep speelt de computer tegenwoordig een rol. Maar niet alle gezinnen hebben genoeg financiële ruimte om hun kinderen vertrouwd te maken met de computer. Daarom werkt PC Probaat samen met Stichting Leergeld.

Stichting Leergeld koopt voor kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen een laptop en toebehoren zoals een muis en een laptoptas. De vrijwilligers van PC Probaat maken deze laptops gebruiksklaar voor de kinderen zodat ze op de laptop o.a. huiswerk kunnen maken.

iPad-training

Sûnenz en Stichting AanZet organiseren een iPad-training om mensen van 55 jaar en ouder wegwijs te maken in de digitale wereld. Als ouderen de social media apps leren gebruiken kan dit grote voordelen opleveren tegen vereenzaming. Door Facebook bijvoorbeeld kunnen mensen onderling berichten uitwisselen. Door een programma als Skype kan men elkaar spreken en zien zodat contact onderhouden gemakkelijker wordt.

Vrijwilligerswerk en stages

PC Probaat is er voor en door mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid. De projecten worden draaiende gehouden door vrijwilligersteams die in hoge mate zelf bepalen hoe zij samenwerken en hun werk inrichten. Zo wordt binnen Stichting AanZet in een veilige omgeving gewerkt aan herstel, persoonlijke groei en ontwikkeling. Stagiaires van MBO- en HBO opleidingen werken binnen Stichting AanZet actief aan hun eigen ontwikkeling en die van onze deelnemers.

Daarnaast kunnen mensen met een hart voor computers bij ons competenties verwerven. Op allerlei niveaus kunnen zij vaardigheden ontwikkelen en vaardigheden onderhouden en vergroten. We werken met een heel divers team van mensen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen doel. In persoonlijke gesprekken maar ook in teamgesprekken proberen we samen de opgemaakte doelen te halen.

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen:
mail: pcprobaat@st-aanzet.nl
tel.: 058 – 284 90 20

Of vul op deze website het contactformulier in.