Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Sociale Inloop

Op verschillende plekken in Friesland organiseert Stichting AanZet Sociale Inloop, om mensen de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten. Andere mensen ontmoeten is immers heel belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sociale Inloop staat voor ontmoeting in een ontspannen sfeer en is toegankelijk voor iedereen. Alle mensen, bijvoorbeeld met of zonder werk, met of zonder een (psychische) kwetsbaarheid, jong en oud, kunnen hier nieuwe contacten opdoen, gezelligheid vinden of vrijwilligerswerk doen.

Een Sociale Inloop is laagdrempelig. Dit houdt in dat iedereen welkom is en dat de prijzen zo laag mogelijk worden gehouden. Een kopje koffie of thee kost € 0,50 en iedereen mag vrijblijvend binnenlopen. Even een half uurtje langs komen voor een bakje en een praatje? Ook dat is prima.

Het is belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt; iedereen mag zichzelf zijn. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, denk aan gezamenlijk eten, spelletjes en een bingo. Bezoekers kunnen zelf ook activiteiten aandragen. De Sociale Inloop wordt draaiend gehouden door vrijwilligers, die vaak ook zelf ervaring hebben met (psychische) kwetsbaarheid. Door middel van het vrijwilligerswerk kunnen zij werken aan hun herstel en persoonlijke ontwikkeling.

In de provincie Friesland vind je verschillende Sociale inlopen, ieder met hun eigen naam. Zo heb je o.a. in Franeker het Makkersplak en in Leeuwarden/Sneek de Kronkel. De Sociale Inloop wordt georganiseerd in samenwerking met diverse organisaties.

Locaties en activiteiten

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende locaties in Friesland. Klik op de gewenste locatie voor meer informatie over bijvoorbeeld openingstijden, locatie, activiteiten en samenwerkingspartners: 

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen:
tel.: 058 – 284 90 20

Of vul op deze website het contactformulier in.