Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Steunpunt Zelfhulp

Ben je een dierbare verloren? Ben jij of is je partner ziek? Word je binnenkort vader of moeder en zou je daar best eens met iemand over willen spreken? Of zit je in een andere situatie die je graag wilt delen? Dan is een zelfhulpgroep misschien iets voor jou. 

In een zelfhulpgroep ontmoet je mensen die in dezelfde situatie zitten (of hebben gezeten). Er zijn groepen voor mensen die zelf in een situatie zitten, maar ook groepen voor hun naasten. Je kunt je verhaal vertellen en luisteren naar de ervaringen van anderen. Door samen te leren help je elkaar op weg en ben je elkaar tot steun. Het is fijn om te merken dat je niet de enige bent. Je kunt met elkaar praten, maar ook samen iets leuks ondernemen.

Zelfhulp en professionele hulp vullen elkaar aan

Een zelfhulpgroep kan een hele goede aanvulling zijn op professionele zorg omdat deze groepen niet specifiek gericht zijn op zorgverlening, maar wel ondersteuning bieden van mens tot mens. Samen leren van elkaars ervaringen, daar draait het om. Zelfhulpgroepen vervangen dus niet de professionele hulp. Als professional kun je mensen attenderen op de mogelijkheden van zelfhulp en de vele zelfhulpgroepen die er in Friesland zijn.

Steunpunt Zelfhulp

Steunpunt Zelfhulp is onderdeel van AanZet en maakt zelfhulp in Friesland zichtbaar. Stel, je kent geen of weinig mensen die met dezelfde situatie te maken hebben (gehad). Steunpunt Zelfhulp kan jou in contact brengen met één van deze groepen. 

Ook biedt Steunpunt Zelfhulp praktische ondersteuning aan zelfhulpgroepen. Denk aan het vergroten van naamsbekendheid, het regelen van een ruimte of het opzetten van een nieuwe groep. Jaarlijks worden er twee contactavonden georganiseerd waar vertegenwoordigers van zelfhulpgroepen hun ervaringen kunnen delen.

Overzicht zelfhulpgroepen

Voor een overzicht van zelfhulpgroepen in Friesland, kun je terecht op de website www.zelfhulpfriesland.nl Deze website biedt informatie over zelfhulp, geeft actuele informatie over activiteiten en brengt nieuws over zelfhulp(groepen).

 

Contactwww.zelfhulpfriesland.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen:
mail: steunpuntzelfhulp@st­-aanzet.nl
tel: 058 - 284 90 20

Of vul op deze website het contactformulier in.