Tips voor thuis?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Leuke TIPS voor thuis overzicht!

 

Verveel jij je thuis? Ben je opzoek naar een daginvulling omdat je (vrijwilligers)werk gestopt is? Of omdat je sociale contacten eventjes stil staan vanwege het Corona-virus? Graag willen wij als team van AanZet jullie zo nu en dan leuke tips geven van activiteiten die je thuis kunt doen.

Deze pagina wordt regelmatig geupdate met tips en ideeën!

 1. Yoga Challenge. Tot 6 april, iedere dag om 12:00 uur Geen moeilijke houdingen, gewoon yoga, gericht op ademhaling en ontspanning. Maar ook: de Zonnegroet, Plank challenge en training voor de beenspieren. Iedereen kan meedoen! https://www.youtube.com/channel/UC8qwv_NyPFtlTzaX9RV1EOQ Deze online yoga-challenge is aangenomen door de JEZzeers (Jongere Ervaringsdeskundigen Zaandam).
   
 2. Het Fries museum laat digitaal veel van hun collectie zien, omdat ze gesloten zijn. Mooie foto's en leuke informatie. Als je ze volgt op Facebook, zie je tekens nieuwe dingen. Er zijn meerdere musea die dit doen.
   
 3. De Bibliotheek het assortiment extra luisterboeken is uitgebreid!
  Inmiddels al meer dan 80 boeken beschikbaar! Je kunt ze luisteren tot en met 6 april.
  Dit cadeau is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.
  http://bit.ly/ExtraLuisterboekenFB #onlinebibliotheek #luisterbieb

   
 4. Study2Go biedt gratis Trainingen Zelfredzaamheid aan!
  voor jongeren met ggz-problematiek en voor ouders

  Jongeren met diverse culturele achtergronden en ggz-problematiek en ouders van deze doelgroep kunnen nu gratis trainingen Zelfredzaamheid volgen. Deze Live Online Leren (LOL) trainingen zin ontwikkeld in het kader van het ZonMw-project Stand Up en worden gegeven door trainers van Youz, i-psy, Impluz en CVO Accent. Ervaringsdeskundige jongeren en ouders hebben meegewerkt aan de ontwikkeling.

  Deze training bieden wij nu gratis aan in de periode maart-juni. Doel van de training is het bevorderen van zelfredzaamheid.
  Voor meer informatie en opgeven zie link naar de flyer met toelichting: Of mail/bel Kristel, projectleider Stand Up project: kristel@learningconnected.nl of 06 23753471.

   
 5. Online theater!
  De Theaterkrant
  biedt op de website online streams en online registraties aan. Er worden diverse speciale ad hoc projecten (zonder publiek) op touw gezet en registraties van voorstellingen online aangeboden.
  https://www.theaterkrant.nl/nieuws/theater-zonder-publiek-een-lijst-met-streams-en-online-registraties/

   
 6. MIND! Elke werkdag tussen 11:00 en 16:00 uur in de lucht via een livestream via:
  Facebook https://www.facebook.com/stichtingoutoftheboxtv/videos/197978538194481/
  Youtube https://www.youtube.com/watch?v=b9Q5CThUMz8
  Tijdens de uitzending beantwoorden we vragen en voeren gesprekken met ervaringsdeskundigen en experts.
   
 7. Stichting HerstelTalent biedt de WRAP online gratis!
  De WRAP (Welness Recovery Action Plan) is voor iedereen die weleens een tegenslag in zijn leven heeft meegemaakt en meer grip op het eigen bestaan wil hebben. Het is in feite een groot plan om je welzijn te bevorderen. Je stelt je eigen plan in stappen samen en leert het toepassen in je eigen leven.

  De WRAP zal iedere dinsdag van 13:30 - 16:30 en donderdags van 9:30 - 12:30 worden aangeboden en bestaat uit 8 virtuele bijeenkomsten.

  Heb je interesse? Bel dan 06-22889296 of mail naar info@hersteltalent.nl

  https://www.kenniscentrumphrenos.nl/

 8. Mindful Friesland biedt gratis trainingen mindfulness aan! MindfulFriesland wil graag een bijdrage leveren om de Corona-ongemakken dragelijker te maken. Je kunt daarom tijdelijk 24/7 digitaal toegang krijgen tot korte, ontspannende Mindfulness-oefeningen, voor volwassenen en kinderen. Ideaal om in deze periode van verplicht thuisblijven, alleen of met je dierbaren, te doen. Kijk op de website en meld je aan: https://mindfulfriesland.nl/index.php/downloads/
   

 9. Musea Vieuws! Via Google Street View kan je nu virtuele rondleidingen maken door werelds grootste musea. Bekijk panoramabeelden van beroemde locaties met 360˚-rondleidingen in Street View. https://artsandculture.google.com/project/streetviews
   

 10. Gratis cursussen, opleidingen en tests!Tot september 2020 biedt Leren en Werken Fryslân via Educentre een digitaal opleidingsplatform waarbij je kunt kiezen uit 81 gratis cursussen, opleidingen en tests. De meeste cursussen zijn in het Nederlands, een aantal in het Engels of Duits. Ga jij voor een cursus Photoshop of HTML? Of ben je opzoek naar een korte cursus zoals DigiD aanvragen en CV schrijven? Kijk op de website en maak een account aan. https://lerenenwerkenfryslan.nl/nieuws/fryslan-werkt

   
 11. Theater de Koornbeurs is gestart met Thuistheater. Dagelijks cultuur voor thuis en gewoon te zien via Facebook!

  Kun je zingen, muziek maken, toneelspelen, dansen, voordragen, iets acrobatisch of breng je een serenade aan je oma in het verzorgingshuis? Maak er een filmpje van en stuur jouw video naar marketing@theaterdekoornbeurs.nl.

  De leukste, mooiste of liefste video's laten we in ThuisTheater zien.

   
 12. Online spelletjes spelen! Ontspanning, competitie of leerzaam ook digitale spelletjes kunnen dit bieden. Hiervoor heb je nodig een smartphone, tablet, of computer/laptop  
  Er zijn veel gratis opties, zoals:

  Playing Cards – computer of laptop
  Wordfeud - smartphone of tablet
  Rummikub – smartphone of tablet
  Draw Something- smartphone of tablet
  Uno – smartphone of tablet
  De Slimste Mens- smartphone of tablet
  Trivia Crack – smartphone of tablet
  BoardgameArena – smartphone of tablet
  Dominion – smartphone of tablet


   
 13. Behoefte aan een praatje? Zit jij uit voorzorg in quarantaine of omdat je ziek bent? Of wil jij iemand een hart onder de riem steken deze dagen door te komen? KRO-NCRV vindt het belangrijk om naar elkaar om te kijken. Daarom brengt de omroep mensen in contact via het Corona Quarantaine Contact.

  https://www.eentegeneenzaamheid.nl/…/corona-quarantaine-co…/

  Via: https://www.kro-ncrv.nl/corona kun je je gegevens achterlaten als je iemand wil bellen of aangeven dat je het leuk vindt door iemand gebeld te worden.

   
 14. GRATIS online thuiscursus EHBO
  Het Rode Kruis stelt speciaal voor alle thuisblijvers in Nederland een gratis online thuiscursus EHBO beschikbaar. Hiermee leer je vanuit huis via je laptop of tablet hoe je eerste hulp verleent bij veelvoorkomende situaties.

  https://shop.rodekruis.nl/thuiscursus-ehbo


   
 15. Mondly app! Vind jij het leuk om verschillende talen te leren?
  Dan ben je bij
  Mondly aan het juiste adres. Mondly heeft een app ontwikkeld waar je verschillende talen kunt gaan leren. Neem een kijkje op de website: https://www.mondly.com/

   
 16. Live nestkastsjes bekijken
  Hou jij ook zo van de natuur? Voor de liefhebbers, neem eens een kijkje op:
  https://nestkastlive.nl/


   
 17. Bloemenpark Keukenhof kan helaas door al het gebeuren niet open in 2020. Hierdoor moeten meer dan een miljoen mensen de schitterende kleuren van de voorjaarsbloemen in het park missen. Om iedereen toch te kunnen laten genieten van de bloemenpracht geeft Keukenhof regelmatig virtuele tours door het bloemenpark.Ook benieuwd? Kijk op: https://bollenstreek.nl/keukenhof-virtuele-rondleidingen/

   
 18. Anti Corona Depressie Podcast
  Waar de luisteraar (en kijker), jou dus, in deze vreemde tijden gedomineerd door het coronavirus gaan proberen niet BOOS, maar BLIJ te maken door verhalen te delen, tips te geven, soms een klein motivational speechje her en der of misschien iets heel anders omdat we ons halverwege bedenken. We zien wel even, maar welkom dus.

  Noodgedwongen thuis zitten kan heel moeilijk zijn. En voor sommige mensen valt dat nog net even iets zwaarder. Denk bijvoorbeeld aan mensen die in deze crisis thuis zitten met een angststoornis of depressie. In deze aflevering delen luisteraars en professionals tips, geeft neuropsycholoog Margriet Sitskoorn advies en gaat Tim in gesprek met Qucee over zijn ervaring met binnen zitten als het even niet zo goed met je gaat. https://www.youtube.com/watch?v=PhS5dslfI0M

   

 19. Zelfhulp app Woebot

  Kennen jullie deze zelfhulp app al? Dit is een Engelstalige app waarin je kan chatten met een robotje genaamd Woebot. Woebot checkt dagelijks bij je in om te vragen hoe het met je gaat. Als je je even niet zo goed voelt geeft hij je oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Heel fijn bij eenzaamheid, angst of als je veel piekert. Deze app is gratis te downloaden.https://www.psychosenet.nl/app/woebot/
   

 20. Kennen jullie "Els blijft thuis" al?

  Els alleen in De Harmonie

  Acteur, film & theatermaker Fabian Jansen speelt Els exclusief in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

  Deze unieke voorstelling is 24 uur per dag, 7 dagen lang te zien via een livestream op het internet. Wij volgen alles wat Els denkt en doet. Hoe ze leeft, eet en slaapt.

  Deze 168 uur durende online improvisatie-voorstelling is eenmalig te zien. De voorstelling is van zondag 19 april 19.00 uur t/m zondag 26 april 19.00 uur gratis en voor iedereen online te volgen, op elk moment van de dag (ook ’s nachts, al slaapt Els dan waarschijnlijk).

  Ook benieuwd? Check de livestream: https://www.youtube.com/watch?v=MiLTa-OpDu4&feature=youtu.be

   

 21. Friesland Beweegt

  Op de website coronActief.frl worden vooral Friese initiatieven verzameld die je helpen in beweging te blijven. Boordevol tips die je op elk moment thuis kunt uitproberen. Maar ook vind je hier algemene informatie over hoeveel je eigenlijk zou moeten bewegen en een agenda met livestreams van sportlessen, dûnsjen mei beukers en pjutten en buitenlessen waar je aan mee kunt doen.

  Bekijk de onderstaande link voor een overzicht:
  https://www.frieslandbeweegt.frl/coronactief-beweegtips-vol…