Tips voor thuis?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Nieuws

Leuke TIPS voor thuis!

Verveel jij je thuis? Ben je opzoek naar een daginvulling omdat je (vrijwilligers)werk gestopt is? Of omdat je sociale contacten eventjes stil staan vanwege het Corona-virus? Graag willen wij als team van AanZet jullie zo nu en dan leuke tips geven van activiteiten die je thuis kunt doen. Benieuwd naar alle tips? Klik hier voor een overzicht van alle tips. Vragen over het coronavirus zelf of de diverse regelingen en maatregelen? Hier kun je meer informatie krijgen: - Het RIVM zette de vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij. - De website van de Rijksoverheid. - De website van GGD Fryslân. - Het landelijke publieksnummer voor vragen over het coronavirus: 0800-1351. - Voor vragen over uw eigen gezondheid: neem contact op met de huisarts of met GGD Fryslân op 088 22 99 333 (elke werkdag bereikbaar van 9.00-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur). - Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer geopend waar ouderen en zieke mensen terechtkunnen met vragen rond het coronavirus. Het nummer is 070-4455888. - Het callcenter van Ouderenorganisatie ANBO 0348 - 46 66 66 wordt nu dagelijks van 9:00 tot 21:00 uur bemand door vijftien mensen. - Neem voor al je vragen over mantelzorg en het coronavirus, advies of luisterend oor contact op met de - Mantelzorglijn via 030-760 60 55 of mail mantelzorglijn@mantelzorg.nl. - MIND, het Landelijke Platform Psychische gezondheid, is de pagina wijzijnmind.nl/corona gestart. Hierop staat allerlei informatie en tips om deze moeilijke tijd door te komen. - ieder(in) is een netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Zij geven op hun website toegankelijke en eenvoudige informatie over Corona in combinatie met aandoeningen of ziektes. De Werkgroep Toegankelijk Leeuwarden vraagt gevolgen voor deze groep mensen per mail aan hun te melden.

Lees verder

AanZet gesloten i.v.m. corona virus (Covid-19)

Helaas is ook AanZet genoodzaakt om de deuren te sluiten in verband met het corona-virus (Covid-19). Dit betekent dat het kantoor gesloten is voor vrijwilligers en gasten. Daarnaast zijn alle inloopvoorzieningen (Buurtkamer Burgum, Buurtkamer De Westereen, Buurtkamer Dokkum, Samen@Smallingerland, Samen@DeDrait, Buurtkamer Kollum, De Kronkel Leeuwarden, De Kronkel (Sociaal Café) Sneek en Samen@NieuwZuid) gesloten. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid.  Mocht u vragen hebben, wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 10.00 uur tot 15.00 uur via tel.: 058-284 90 20.

Lees verder

Kerstfeest AanZet!

Donderdag 19 december was het kerstfeest voor alle vrijwilligers van AanZet. Een gezellige avond! Een heerlijk diner stond voor ons klaar, na het eten was er een leuke muziek quiz en er kon gedanst worden! In de hal hingen kaartjes voor elke vrijwilliger waarop iedereen een persoonlijke boodschap kon opschrijven voor iemand anders. Deze mocht op het einde van de avond mee naar huis. Een mooie kerstgedachte. Vrijwilliger Anja werd nog even in het zonnetje gezet, zij heeft de vrijwilligersprijs van Smallingerland gewonnen. Foto’s door: Fotografie Wieke

Lees verder

Inloopspreekuur Maatjesproject in Workum

Het Maatjesproject heeft vanaf 14 november 2019 iedere donderdag van 10.15u tot 14.30u Inloopspreekuur in het Kultuerhús Klamaere in Workum. Kom jij uit de buurt van Workum en wil jij wat betekenen voor iemand anders? Ben jij op zoek naar een maatje of wil je zelf een maatje worden? Kom dan kennis met ons maken in Workum, iedereen is van harte welkom! De koffie en thee staan klaar!

Lees verder

Samen@NieuwZuid in Harlingen

Opening Samen@NieuwZuid Afgelopen vrijdag 1 november is Samen@NieuwZuid geopend. Iedere vrijdagmiddag is deze Sociale Inloop in Harlingen geopend. Dit vindt plaats van 15.00u - 17.00u.  Iedere 3e vrijdag van de maand kun je ook blijven eten, een warme maaltijd met een toetje voor maar € 3,50. Geef je wel van te voren op. Het vindt plaats in NieuwZuid, aan de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Contact of meer informatie: 06-34078379 samennieuwzuid@aanzet.frl

Lees verder