Ieder mens doet er toe!

Afdelingen

Ieder mens doet er toe!

Afdelingen

Nieuws

Studenten ronden stage positief af

Vandaag nemen deze studenten afscheid bij AanZet met heerlijke pannenkoeken. Bedankt voor jullie inzet en veel succes met alles!

Lees verder

Stichting AanZet opent haar deuren!

Stichting AanZet opende afgelopen woensdag officieel haar deuren op de Tesselschadestraat 8a in Leeuwarden. Iedereen ontzettend bedankt die geholpen heeft om er een mooie middag ervan te maken. Ga voor foto's naar http://st-aanzet.nl/fotoalbums/opening-stichting-aanzet/.

Lees verder

Gratis online groepscursus

Wil je met andere jongeren praten over hoe het is om een vader of moeder met psychische en/of verslavingsproblemen te hebben? Of wil je tips en informatie? In een online cursus bespreek je in acht online bijeenkomsten met andere jongeren belangrijke onderwerpen en doe je oefeningen. Jullie hebben het bijvoorbeeld over de ziekte van je ouder, de gevolgen voor jou, tijd voor jezelf maken, positief denken en je sociale netwerk. Voor maximaal 6 cursisten van 16-25 jaar is er een gesloten chatbox, je kunt alleen meedoen als je een wachtwoord hebt. Met je gegevens wordt vertrouwelijk omgegaan. De groep wordt begeleid door twee deskundigen. De cursus is 8 weken achter elkaar, 8 weken achter elkaar, telkens op dezelfde dag en tijd Er starten groepen op de volgende data: - Woensdag 24 mei 19.00 - 20.30 uur - Donderdag 01 juni 19.00 - 20.30 uur - Dinsdag 29 augustus 19.00 - 20.30 uur Ga voor meer informatie naar https://www.kopstoring.nl/site/Online%20cursus/. Dit is een initiatief van het Trimbos-instituut.

Lees verder

Telefoontraining

De vrijwilligers van Steunpunt Zelfhulp hebben een telefoontraining gehad van team Trainingen. "Ik heb allemaal tips gekregen, waardoor het bellen hopelijk beter gaat ". Een leuke, leerzame en gezellige ochtend.

Lees verder

De ervaring aan het woord

Wat Anoiksis betekent voor mij   Hoi, ik ben Jantsje, tweeënveertig jaar en woonachtig in het historische centrum van Leeuwarden. Ik leef al meer dan twintig jaar met een psychosegevoeligheid. Toen mijn diagnose (schizo-affectieve stoornis) mij verteld werd, heb ik contact gezocht met een lotgenotengroep. Dit was Anoiksis (betekent Open Geest in het Grieks), een vereniging voor mensen met een psychosegevoeligheid.   De contacten die ik hier heb opgedaan zijn ook onderdeel geweest van mijn herstel. Zo waren er leden die na jaren weer een studie begonnen. Ik ken iemand die zelfs nog promoveerde in de theologie, en een andere vriendin studeerde nog af aan de Kunst Academie. Dit vond ik wel hoopgevend. Ook vond ik naast de gezelligheid een hoop erkenning en herkenning door het uitwisselen van ervaringen. Zelf ben ik vrijwilliger bij Anoiksis. Ik geef soms voorlichting en ik heb een tijd voor het blad van de vereniging (Open Geest) geschreven.   Al met al voor mij zeer waardevol. Voor meer informatie over Anoiksis: http://www.anoiksis.nl/.  

Lees verder