Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Nieuws

Zomerperiode

Sinds afgelopen maandag 1 juli, is bij Stichting AanZet het zomerrooster ingegaan. Dit betekent dat wij van 09:00 tot 16:00 geopend zijn en wij zijn telefonisch bereikbaar van 09:00 tot 16:00. Vanaf 26 augustus hanteren wij onze normale openingstijden weer en is AanZet bereikbaar van 08:30 tot 17:00. We wensen iedereen een fijne zomer.

Lees verder

Samen aan de slag!

Alie heeft weer een prachtig kaartje gemaakt! Ze zou het leuk vinden om samen met iemand kaartjes te maken en andere dingen te knutselen. Ben of ken jij iemand die dit ook leuk vindt? Kom dan langs bij Samen@Holdert, de ontmoetingsplek in het centrum van Drachten. Iedere maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagochtend zijn we geopend. Het adres: Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten.

Lees verder

Inspiratiesessie Steunpunt Zelfhulp

Op woensdag 26 juni organiseerde het Steunpunt Zelfhulp van AanZet de eerste inspiratiesessie van 2019 in het Van der Valk Hotel te Hurdegaryp. Het thema van de bijeenkomst was ‘Gezonde leefstijl in relatie tot psychisch welbevinden’. De inspiratiesessie werd georganiseerd voor professionals uit het sociaal domein die werken met kwetsbare inwoners. Deelnemers konden zich inschrijven voor een drietal workshops: Life Goals Nederland zet sport in als middel voor kwetsbare burgers. Een ervaringsdeskundige van Life Goals deelde zijn indrukwekkende herstelverhaal, van heroïneverslaafde naar coach en ambassadeur van Life Goals. FitConnect vertelde over hoe voeding invloed heeft op zowel de lichamelijke gezondheid als het geestelijk welzijn. Deze stichting deelde een alternatieve, gezonde voedingslijst. Een kleine inzage: wanneer je trekt hebt in chocolade, vraagt je lichaam eigenlijk om magnesium. Deze vind je in rauwe cacao, rauwe noten, zaden, groenten en fruit. Diavantis richt zicht op een gezonde leefstijl voor mensen met Diabetes type 2. In deze interactieve workshop laat Diavantis zien hoe mensen, door persoonlijk leiderschap, in hun kracht worden gezet. De initiatiefnemer van Diavantis deelde zijn herstelverhaal en over het programma dat hij, samen met gelijkgestemden, heeft opgezet. Namens het Steunpunt Zelfhulp van Stichting AanZet, iedereen bedankt voor de inspirerende middag. Tot de volgende keer op 25 september in Bolsward!

Lees verder

Vrijwilligers laat je horen!

V-O-L organiseert meerdere bijeenkomsten om in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk, onderlinge samenwerking en afstemming met beroepskrachten. Ben jij vrijwilliger en wil je meedenken en -doen? Schuif dan aan! De volgende bijeenkomsten staan gepland op: - 29 mei MFC De Wjukken in Mantgum - 4 juni De Skalm in Stiens - 12 juni Wijkcentrum Bilgaard in Leeuwarden De deuren zijn van 15:00u tot 21:00u geopend.

Lees verder

Week van het werk

Van 13 t/m 16 mei organiseerde AanZet de ‘Week van het Werk’. Gedurende deze week konden de vrijwilligers interessante items volgen met betrekking tot het thema ‘werk’. Het UWV kwam langs om vragen van de vrijwilligers te beantwoorden. Dress for Success opende haar deuren en verzorgde een workshop waarbij de vrijwilligers een passende, representatieve outfit konden uitzoeken. Verder kwam een jobcoach van Jobstap langs voor een interessante en interactieve workshop. Hierbij konden de vrijwilligers een loopbaantest invullen ter ondersteuning bij het maken van hun beroepskeuzes. Tot slot werden wij verwelkomd bij Omrin Estafette voor een uitgebreide rondleiding en mochten wij een kijkje nemen achter de schermen. Iedereen hartelijk bedankt voor deze inspirerende week! Tot de volgende themaweek! #werk #ontdekken #samenwerken #leren #ontwikkelen

Lees verder