Tips voor thuis?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Nieuws

Opening nieuwe locatie Samen@DeDrait

De tweede locatie in Drachten is geopent. Na het succes van Samen@Holdert opent Samen@DeDrait. Een mooie opkomst! In Drachten wordt Samen@Smallingerland georganiseerd door de M.O.S., MindUp en AanZet. Vrijwilligers ontvangen je hier graag met een kopje koffie of thee. Er worden activiteiten gedaan en je kan zelf activiteiten aandragen. Het doel is om elkaar te ontmoeten en samen een fijne tijd te hebben. iedereen is welkom! Samen@DeDrait is iedere donderdagmiddag geopend van 14:00 tot 17:00 uur.

Lees verder

Vrijwilligersuitje 2019!

Om waardering te laten blijken aan de vrijwilligers is er een leuk uitje georganiseerd afgelopen dinsdag 24 september! Met z’n allen gingen we naar Grou en hier stond de koffie en thee al voor ons klaar bij Herberg Oer 't Hout. Er kon een keuze gemaakt worden uit drie verschillende activiteiten, waaronder een GPS tocht, Archery Tag of een bezoek aan Museum Commandopost in Grou. Zeer geslaagd allemaal! Na afloop nog een hapje en een drankje.  

Lees verder

Stage startdag!

De nieuwe stagiaires zijn van start! Dinsdag 27 augustus was de stage startdag. Een mooie opkomst van (nieuwe) stagiaires. De stage startdag stond vooral in het teken van kennismaken met elkaar. MBO-ers en HBO-ers komen ons team aankomend schooljaar versterken.

Lees verder

Samen aan de slag!

Alie heeft weer een prachtig kaartje gemaakt! Ze zou het leuk vinden om samen met iemand kaartjes te maken en andere dingen te knutselen. Ben of ken jij iemand die dit ook leuk vindt? Kom dan langs bij Samen@Holdert, de ontmoetingsplek in het centrum van Drachten. Iedere maandagmiddag, woensdagmiddag en vrijdagochtend zijn we geopend. Het adres: Van Knobelsdorffplein 121 in Drachten.

Lees verder

Inspiratiesessie Steunpunt Zelfhulp

Op woensdag 26 juni organiseerde het Steunpunt Zelfhulp van AanZet de eerste inspiratiesessie van 2019 in het Van der Valk Hotel te Hurdegaryp. Het thema van de bijeenkomst was ‘Gezonde leefstijl in relatie tot psychisch welbevinden’. De inspiratiesessie werd georganiseerd voor professionals uit het sociaal domein die werken met kwetsbare inwoners. Deelnemers konden zich inschrijven voor een drietal workshops: Life Goals Nederland zet sport in als middel voor kwetsbare burgers. Een ervaringsdeskundige van Life Goals deelde zijn indrukwekkende herstelverhaal, van heroïneverslaafde naar coach en ambassadeur van Life Goals. FitConnect vertelde over hoe voeding invloed heeft op zowel de lichamelijke gezondheid als het geestelijk welzijn. Deze stichting deelde een alternatieve, gezonde voedingslijst. Een kleine inzage: wanneer je trekt hebt in chocolade, vraagt je lichaam eigenlijk om magnesium. Deze vind je in rauwe cacao, rauwe noten, zaden, groenten en fruit. Diavantis richt zicht op een gezonde leefstijl voor mensen met Diabetes type 2. In deze interactieve workshop laat Diavantis zien hoe mensen, door persoonlijk leiderschap, in hun kracht worden gezet. De initiatiefnemer van Diavantis deelde zijn herstelverhaal en over het programma dat hij, samen met gelijkgestemden, heeft opgezet. Namens het Steunpunt Zelfhulp van Stichting AanZet, iedereen bedankt voor de inspirerende middag. Tot de volgende keer op 25 september in Bolsward!

Lees verder