Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Info over AanZet haar projecten?

Klik hier

Inspiratiesessie Steunpunt Zelfhulp

Inspiratiesessie Steunpunt Zelfhulp

Op woensdag 26 juni organiseerde het Steunpunt Zelfhulp van AanZet de eerste inspiratiesessie van 2019 in het Van der Valk Hotel te Hurdegaryp. Het thema van de bijeenkomst was ‘Gezonde leefstijl in relatie tot psychisch welbevinden’. De inspiratiesessie werd georganiseerd voor professionals uit het sociaal domein die werken met kwetsbare inwoners.
Deelnemers konden zich inschrijven voor een drietal workshops:

Life Goals Nederland zet sport in als middel voor kwetsbare burgers. Een ervaringsdeskundige van Life Goals deelde zijn indrukwekkende herstelverhaal, van heroïneverslaafde naar coach en ambassadeur van Life Goals.

FitConnect vertelde over hoe voeding invloed heeft op zowel de lichamelijke gezondheid als het geestelijk welzijn. Deze stichting deelde een alternatieve, gezonde voedingslijst. Een kleine inzage: wanneer je trekt hebt in chocolade, vraagt je lichaam eigenlijk om magnesium. Deze vind je in rauwe cacao, rauwe noten, zaden, groenten en fruit.

Diavantis richt zicht op een gezonde leefstijl voor mensen met Diabetes type 2. In deze interactieve workshop laat Diavantis zien hoe mensen, door persoonlijk leiderschap, in hun kracht worden gezet. De initiatiefnemer van Diavantis deelde zijn herstelverhaal en over het programma dat hij, samen met gelijkgestemden, heeft opgezet.

Namens het Steunpunt Zelfhulp van Stichting AanZet, iedereen bedankt voor de inspirerende middag. Tot de volgende keer op 25 september in Bolsward!